Агнешка дроб-сарма

Дата: 15.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
200 г ориз
5 връзки пресен лук
1/2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с. л. брашно
кисело мляко за поднасяне
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка дроб-сармаАгнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце) се измиват със студена вода.
2
Агнешка дроб-сарма 2Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути.
3
Агнешка дроб-сарма 3Останалите дреболии (без булото) се сваряват в подсолена вода за около час.
4
Агнешка дроб-сарма 4След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва.
5
Агнешка дроб-сарма 5Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер.
6
Агнешка дроб-сарма 6Слагат се дреболиите, нарязаните наситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Агнешка дроб-сарма 7Ястието се завива с булото и се пече на 180 градуса за 50 минути.
8
Агнешка дроб-сарма 8Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути.
По желание се поднася с кисело мляко.


Съвет:
В дроб-сармата могат да се сложат и гъби, спанак или лапад.
Подобни рецепти:
Коментари (29)
29.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2018
Чудесно! Много сполучлива рецепта!
28.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Прекрасна рецепта.
27.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2018
При толкова дълго готвене, ориза ще преври. 25 мин. и после 15мин. със заливка.
26.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2018
Спазих точната рецепта, въпреки притесненията ми относно пресния чесън! Стана страхотно! Сложих сух джоджен- все още няма пресен.
25.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2017
Фантастична !!! За първи път я правя по този начин и се получи изумително !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Анта коментира рецептата Видинска баница
TE коментира рецептата Брускети с патладжани
Gustaf DC се регистрира в сайта.
Blaga Bor се регистрира в сайта.
Teodora Jechkova Andreynska се регистрира в сайта.
Г-жа Иванова се регистрира в сайта.
Silvi Grancharova се регистрира в сайта.
Катя Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта