Агнешка дроб-сарма

Дата: 15.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
200 г ориз
5 връзки пресен лук
1/2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с. л. брашно
кисело мляко за поднасяне
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка дроб-сармаАгнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце) се измиват със студена вода.
2
Агнешка дроб-сарма 2Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути.
3
Агнешка дроб-сарма 3Останалите дреболии (без булото) се сваряват в подсолена вода за около час.
4
Агнешка дроб-сарма 4След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва.
5
Агнешка дроб-сарма 5Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер.
6
Агнешка дроб-сарма 6Слагат се дреболиите, нарязаните наситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Агнешка дроб-сарма 7Ястието се завива с булото и се пече на 180 градуса за 50 минути.
8
Агнешка дроб-сарма 8Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути.
По желание се поднася с кисело мляко.


Съвет:
В дроб-сармата могат да се сложат и гъби, спанак или лапад.
Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2018
Аз добавих гъби към рецептата, като леко ги задуших в масло. Както се вижда - двама човека изядоха половин тава :-)
29.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2018
Чудесно! Много сполучлива рецепта!
28.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Прекрасна рецепта.
27.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2018
При толкова дълго готвене, ориза ще преври. 25 мин. и после 15мин. със заливка.
26.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2018
Спазих точната рецепта, въпреки притесненията ми относно пресния чесън! Стана страхотно! Сложих сух джоджен- все още няма пресен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Marginiq Hristov се регистрира в сайта.
Emine Ilyaz се регистрира в сайта.
Стоян Милушев се регистрира в сайта.
kat коментира рецептата Печени маслини в тесто
Pandora Filipov се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Пикантен нахут
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта