Агнешка дроб-сарма

Дата: 15.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
200 г ориз
5 връзки пресен лук
1/2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с. л. брашно
кисело мляко за поднасяне
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка дроб-сармаАгнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце) се измиват със студена вода.
2
Агнешка дроб-сарма 2Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути.
3
Агнешка дроб-сарма 3Останалите дреболии (без булото) се сваряват в подсолена вода за около час.
4
Агнешка дроб-сарма 4След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва.
5
Агнешка дроб-сарма 5Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер.
6
Агнешка дроб-сарма 6Слагат се дреболиите, нарязаните наситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Агнешка дроб-сарма 7Ястието се завива с булото и се пече на 180 градуса за 50 минути.
8
Агнешка дроб-сарма 8Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути.
По желание се поднася с кисело мляко.


Съвет:
В дроб-сармата могат да се сложат и гъби, спанак или лапад.
Подобни рецепти:
Коментари (33)
33.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2020
А ето така изглежда в готов вариант. За да се запълнят празнините между сърмите и заливката да покрие равномерно ястието се добавя плънка, която е останала.
32.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2020
Ястието се нарича дроб сърма и поради тази причина трябва да се приготви именно като сърми увити в було.
31.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2020
Черен дроб на дроб сърма не се слага , започва да нагарча от черният дроб
30.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2018
Аз добавих гъби към рецептата, като леко ги задуших в масло. Както се вижда - двама човека изядоха половин тава :-)
29.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2018
Чудесно! Много сполучлива рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
Нина СК коментира рецептата Тарт с лешници и круши
Цеца Брънчева се регистрира в сайта.
Mina Penkova Pette Sezona се регистрира в сайта.
Диана Игнатска коментира рецептата Салата „Цезар“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта