Чийзкейк с тиква и шоколад

Дата: 09.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
150 г пълнозърнести крекери
110 г краве масло
50 г печени орехи (със сол)
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
за крема:
600 г крем сирене
400 г печена тиква
190 г захар
150 г черен шоколад
10 г бурбонска ванилова захар
4 яйца
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква и шоколадКрекерите за основата се натрошават добре или се смилат. Смесват се с разтопеното масло, канелата, джинджифила и захарта.
2
Чийзкейк с тиква и шоколад 2Прибавят се и накълцаните орехи. Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 23 см, застлана с пергаментова хартия, като се притиска добре.
3
Чийзкейк с тиква и шоколад 3Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.
4
Чийзкейк с тиква и шоколад 4Шоколадът за крема се разтопява. Тиквата се пюрира и се прецежда.
5
Чийзкейк с тиква и шоколад 5Крем сиренето се разбива със захарта и яйцата за много кратко, овкусява се с ванилова захар.
6
Чийзкейк с тиква и шоколад 6Около една чаша от крема се смесва с разтопения шоколад и се овкусява с канелата.
7
Чийзкейк с тиква и шоколад 7Останалият крем се разбърква с тиквеното пюре и джинджифила.
8
Чийзкейк с тиква и шоколад 8Тиквеният крем се излива върху основата.
9
Чийзкейк с тиква и шоколад 9Следва шоколадовият крем, след което се заравнява.
10
Чийзкейк с тиква и шоколад 10Чийзкейкът се пече около 50 минути в загрята на 150 градуса.
11
Чийзкейк с тиква и шоколад 11Когато е готов, се оставя във фурната, да се охлади напълно.
12
Чийзкейк с тиква и шоколад 12Изважда се и се прибира в хладилник за 6 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2018
Определено е една от най-най-най-любимите ми рецепти за торта! Невероятно вкусна!
6.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2018
Определено не се разнесе шоколадовата част както трябва. Вкусен.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2018
За да може да се разнесе шоколадовата смес сравнително равномерно, се наложи да прибавя по-голяма част от тиквената смес към шоколадовата. За следващия път ще съм по-подготвена, но и така е вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2018
Малко трошлива стана основата от крекери но като цяло е протсо един уникален десерт.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2017
И моят стана с мраморен ефект, но много вкусен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
Калчо се регистрира в сайта.
Silviya Aleksandrova се регистрира в сайта.
Genadi Tsvetanov се регистрира в сайта.
Вероника Бенчовска се регистрира в сайта.
Даниела Грозденина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта