Мариновано червено цвекло

Дата: 21.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг червено цвекло (малки глави)
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за маринатата:
400 мл ябълков оцет
250 г захар
4 скилидки чесън
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. копърово семе
1 ч. л. карамфил
1 ч.л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновано червено цвеклоЦвеклото се измива добре. Всяка глава се залива със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се завива в алуминиево фолио. Подреждат се в тава, налива се малко вода и се пекат 2 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
2
Мариновано червено цвекло 2Изпеченото цвекло се бели и се реже натънко.
3
Мариновано червено цвекло 3Разпределя се в стерилизирани буркани.
4
Мариновано червено цвекло 4Захарта се смесва с 400 мл вода, оцета, черния пипер, карамфила, солта, копъровото семе и скилидките чесън. Кипва се и се готви 5 минути.
5
Мариновано червено цвекло 5С горещата марината се залива цвеклото. Бурканите се затварят и се обръщат.
6
Мариновано червено цвекло 6
Съвет:
Посоченото количество продукти е достатъчно за 2 буркана, от по 800 г всеки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Червено цвекло приготвено по нози начин е уникално. Съжарявам, че нямам снимка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта