Миниеклери „Париж-Брест“

Превъзходен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
130 г брашно
80 г краве масло
1 щипка сол

за крема:
400 мл прясно мляко
50 г краве масло (със стайна температура)
4 жълтъка
4 с. л. захар
3 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар

за заливане:
80 г захар
50 мл животинска сметана
1 щипка морска сол


Начин на приготвяне:
1
Миниеклери „Париж-Брест“
В касерола се смесват маслото, щипка сол и 200 мл вода. Слага се на котлона и щом сместа кипне, се прибавя брашното.
2
Миниеклери „Париж-Брест“ 2
Бърка се енергично на умерен огън, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
3
Миниеклери „Париж-Брест“ 3
След това се дърпа от огъня и едно по едно, при постоянно разбиване с миксер, се добавят яйцата. Сместа се прехвърля в пош.
4
Миниеклери „Париж-Брест“ 4
Хартия за печене се разчертава на окръжности. След това се обръща в тава. С помощта на поша се оформят кръгове от тестото, като се следват разчертаните контури.
5
Миниеклери „Париж-Брест“ 5
Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Еклерите се пекат 15 минути, като през това време фурната не трябва да се отваря.
6
Миниеклери „Париж-Брест“ 6
Жълтъците се разбиват с нишестето, захарта и 20 мл от млякото.
7
Миниеклери „Париж-Брест“ 7
Останалото мляко се кипва с ваниловата захар. Горещото мляко се налива на тънка струйка към жълтъците при постоянно разбиване.
8
Миниеклери „Париж-Брест“ 8
Сместа се готви на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.
9
Миниеклери „Париж-Брест“ 9
Кремът се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около час.
10
Миниеклери „Париж-Брест“ 10
След това се разбива с маслото.
11
Миниеклери „Париж-Брест“ 11
Еклерите се разполовяват и се пълнят с крем.
12
Миниеклери „Париж-Брест“ 12
Захарта се карамелизира на умерен огън. Налива се сметаната и се готви, докато карамелът се разтвори.
13
Миниеклери „Париж-Брест“ 13
Добавя се солта и се охлажда.
14
Миниеклери „Париж-Брест“ 14
Еклерите се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2019
Не ми се получиха.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2017
Не ги направих кръгли, но пък станаха страхотни!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Страхотни станаха. Добавих малко кафе в крема и поръсих с пудра захар- карамелът не ми любим
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Да разбира се,прави сте,но аз лично като давам рецепта на някой я казвам в изброените продукти,да се знае. Но сте прави.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Да, Малинка, за приготвянето на тестото са необходими 200 мл вода, както е посочено в стъпка 1. Принципно не е задължително, водата да се посочва в списъка с необходимите продукти на съответната рецепта, защото се приема, че водата не се купува и/или набавя специално по някакъв начин при готвенето, а е налична във всяко домакинство и е достатъчно когато в начина на приготвяне бъде упоменато коректното количество вода, което се използва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: