Миниеклери „Париж-Брест“

Дата: 23.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
130 г брашно
80 г краве масло
1 щипка сол
за крема:
400 мл прясно мляко
50 г краве масло (със стайна температура)
4 жълтъка
4 с. л. захар
3 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
за заливане:
80 г захар
50 мл животинска сметана
1 щипка морска сол

Начин на приготвяне:
1
Миниеклери „Париж-Брест“В касерола се смесват маслото, щипка сол и 200 мл вода. Слага се на котлона и щом сместа кипне, се прибавя брашното.
2
Миниеклери „Париж-Брест“ 2Бърка се енергично на умерен огън, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
3
Миниеклери „Париж-Брест“ 3След това се дърпа от огъня и едно по едно, при постоянно разбиване с миксер, се добавят яйцата. Сместа се прехвърля в пош.
4
Миниеклери „Париж-Брест“ 4Хартия за печене се разчертава на окръжности. След това се обръща в тава. С помощта на поша се оформят кръгове от тестото, като се следват разчертаните контури.
5
Миниеклери „Париж-Брест“ 5Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Еклерите се пекат 15 минути, като през това време фурната не трябва да се отваря.
6
Миниеклери „Париж-Брест“ 6Жълтъците се разбиват с нишестето, захарта и 20 мл от млякото.
7
Миниеклери „Париж-Брест“ 7Останалото мляко се кипва с ваниловата захар. Горещото мляко се налива на тънка струйка към жълтъците при постоянно разбиване.
8
Миниеклери „Париж-Брест“ 8Сместа се готви на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.
9
Миниеклери „Париж-Брест“ 9Кремът се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около час.
10
Миниеклери „Париж-Брест“ 10След това се разбива с маслото.
11
Миниеклери „Париж-Брест“ 11Еклерите се разполовяват и се пълнят с крем.
12
Миниеклери „Париж-Брест“ 12Захарта се карамелизира на умерен огън. Налива се сметаната и се готви, докато карамелът се разтвори.
13
Миниеклери „Париж-Брест“ 13Добавя се солта и се охлажда.
14
Миниеклери „Париж-Брест“ 14Еклерите се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2019
Не ми се получиха.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2017
Не ги направих кръгли, но пък станаха страхотни!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Страхотни станаха. Добавих малко кафе в крема и поръсих с пудра захар- карамелът не ми любим
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Да разбира се,прави сте,но аз лично като давам рецепта на някой я казвам в изброените продукти,да се знае. Но сте прави.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Да, Малинка, за приготвянето на тестото са необходими 200 мл вода, както е посочено в стъпка 1. Принципно не е задължително, водата да се посочва в списъка с необходимите продукти на съответната рецепта, защото се приема, че водата не се купува и/или набавя специално по някакъв начин при готвенето, а е налична във всяко домакинство и е достатъчно когато в начина на приготвяне бъде упоменато коректното количество вода, което се използва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Николова се регистрира в сайта.
Rozalina Stancheva се регистрира в сайта.
Лоивив се регистрира в сайта.
Denitsa Stoyanova се регистрира в сайта.
Елеонора Иванова се регистрира в сайта.
Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
Svetoslav Stoyanov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта