Крем карамел с кафе

Дата: 11.06.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 мл прясно мляко
150 г кафява захар „Демерара“
150 г бяла захар
5 яйца
2 ч. л. инстантно кафе
1 щипка сол
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Крем карамел с кафеБялата захар се загрява с 50 мл вода, докато се превърне в карамел. Разпределя се в 8 формички.
2
Крем карамел с кафе 2Млякото се загрява и в него се разтваря кафето.
3
Крем карамел с кафе 3Яйцата се разбиват с кафявата захар, ванилията и солта. Към тях се налива млякото и се разбърква добре. Получената по повърхността пяна се отстранява с цедка.
4
Крем карамел с кафе 4Сместа се налива във формичките върху студения карамел.
5
Крем карамел с кафе 5Кремът се пече 35–40 минути на водна баня във фурна, загрята на 160 градуса, с вентилатор.
6
Крем карамел с кафе 6Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2020
Любим десерт! Заради децата вместо кафе сложих есенция ром и пак се получи много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
Може би, защото го пекох на 180 градуса без вентилатор.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
Много е вкусно, но бъркам някъде, защото се получиха шупли!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Пълнен заек
Тина коментира рецептата Фритата „Капрезе“
Николета Михайлова Михайлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта