Патладжанени кюфтета

Със сърцевина от разтопена моцарела
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 скилидки чесън
1 яйце
1 връзка магданоз
12 бр. бейби моцарела
50 г кашкавал от овче мляко
50 г галета
сол и черен пипер на вкус

за паниране:
2 яйца
брашно и галета за овалване
олио за пържене

за соса:
200 г цедено кисело мляко
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патладжанени кюфтета
Патладжаните се белят и се режат на шайби. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивата течност. Измиват се и се подсушават.
2
Патладжанени кюфтета 2
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 30–40 минути в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор, докато се изсушат, но не трябва да се карамелизират. Охлаждат се.
3
Патладжанени кюфтета 3
Прехвърлят се в блендер и се смилат.
4
Патладжанени кюфтета 4
Магданозът и чесънът се наситняват. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде.
5
Патладжанени кюфтета 5
Магданозът, чесънът, кашкавалът, яйцето и галетата се разбъркват с патладжана.
6
Патладжанени кюфтета 6
Сместа се овкусява със сол и черен пипер и от нея се оформят кюфтета, като в средата на всяко се слага по една топчица моцарела.
7
Патладжанени кюфтета 7
Кюфтетата се овалват в брашно, после в разбити яйца и накрая в галета.
8
Патладжанени кюфтета 8
Пържат се в около 1 пръст олио до готовност от всички страни.
9
Патладжанени кюфтета 9
Цеденото кисело мляко се смесва с доматения концентрат, зехтина, ригана и сол на вкус.
10
Патладжанени кюфтета 10
Кюфтетата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2016
Много вкусни кюфтенца. Аз ги приготвих печени с моцерела отгоре.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2016
Не съм привърженик на пърженето и поради това го направих на фурна. Освен това, моцарелата е поставих отгоре, за да се запече. Мисля, че се получи много добре и така.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: