Пиле с ориз и зеленчуци

Дата: 04.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 долни пилешки бутчета
2 с. л. зехтин
бялата част от 2 стръка праз
1/2 глава целина
4 скилидки чесън
2 моркова
150 г замразен грах
2 ч. л. куркума
600 мл пилешки бульон
300 г дългозърнест ориз
кората от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз и зеленчуциПилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в зехтина на два пъти от всички страни, до златисто.
2
Пиле с ориз и зеленчуци 2Изваждат се и в същия съд се запържват наситнените праз и чесън. Добавят се морковите и целината, нарязани на кубчета и също се запържват.
3
Пиле с ориз и зеленчуци 3Прибавя се предварително измитият ориз и се оставя да се запържи, докато стане стъклен.
4
Пиле с ориз и зеленчуци 4Овкусява се с куркумата, налива се бульонът и се поръсва с настърганата лимонова кора. Подреждат се бутчетата, похлупва се и се оставя да се готви на умерен огън 20–30 минути.
5
Пиле с ориз и зеленчуци 5Накрая се прибавя и размразеният грах, и щом стане готов, ястието се дърпа от огъня и се сервира с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2019
Вкусно стана, но и при мен стана като при Велина - бутчетата трябва да са кажи-речи готови преди да се сложат в ориза.
8.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2018
Чудесна е :)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2017
Вкусна рецепта, но: така сложено пилешкото да се сготви в ориза, хмм, не знам защо не се получи. Вярно е, че от една страна тенджерата, в която го правех беше с много силна температура и самото ястие не можа да се готви на слаб огън, вярно е, че оризът, който имам се оказа не много хубав, нооо въпреки това мисля, че когато бутчетата се сложат в ориза трябва вече почти да са готови. Иначе оризът става кашав, а месото остава несготвено добре.
6.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2015
Много вкусно. нямах целина но добавих царевица
5.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Вкусотия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта