Свински врат на фурна

Дата: 22.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свински врат (без кост)
50 г краве масло (студено)
400 мл бяло вино
4 скилидки чесън
2 глави червен лук
4 с. л. бърбън
2 с. л. мед
1 1/2 с. л. морска сол
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 ч. л. копърово семе
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух риган
 

Начин на приготвяне:
1
Свински врат на фурнаПо месото се правят прорези, дълбоки около 1 см. Трябва да се получат малки ромбове.
2
Свински врат на фурна 2Копъровото семе се стрива с двата вида пипер, ригана и морската сол.
3
Свински врат на фурна 3Подправките се разбъркват с чесъна, стрит на паста.
4
Свински врат на фурна 4Месото се натрива с ароматната смес и се оставя да престои 1 нощ.
5
Свински врат на фурна 5Медът се разбърква с бърбъна. Месото се залива с медената смес.
6
Свински врат на фурна 6Главите лук се разполовяват и се слагат в тавата при месото, с разрезите надолу. Наливат се 200 мл вино, по желание – и малко вода.
7
Свински врат на фурна 7Тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече 3 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. След това фолиото се отстранява, а месото се запича на 200 градуса, с вентилатор, до златисто – за около 30 минути.
8
Свински врат на фурна 8Месото и лукът се изваждат, в тавата се налива останалото вино и се слага на умерен огън.
9
Свински врат на фурна 9Когато се редуцира, се дърпа от котлона и се монтира със студеното масло.
10
Свински врат на фурна 10Месото и лукът се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта