Тутманик по овчарски

Дата: 03.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно
400 г овче сирене
200 г овче кисело мляко
200 мл олио
4 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тутманик по овчарскиТри от яйцата се разбиват.
2
Тутманик по овчарски 2Содата се гаси в киселото мляко.
3
Тутманик по овчарски 3Брашното се смесва с яйцата, млякото със содата, олиото, натрошеното сирене и сол на вкус. Забърква се тесто.
4
Тутманик по овчарски 4Тава за печене се маже с олио.
5
Тутманик по овчарски 5Тестото се разточва леко, за да стане с размерите на съда, в който ще се пече, и се прехвърля в тавата.
6
Тутманик по овчарски 6Намазва се с разбито яйце и се пече 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи при мен!
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи и при мен!
4.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Имах 4 рецепти за тутманик. Тази се оказа много сполучлива. Много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Супер рецепта, при мен преобладава черното брашно!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Много вкусна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Елза Маламова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
SuperMag коментира рецептата Пиле с грах и гъби
SuperMag се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта