Тутманик по овчарски

Дата: 15.11.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно
400 г овче сирене
200 г овче кисело мляко
200 мл олио
4 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тутманик по овчарскиТри от яйцата се разбиват.
2
Тутманик по овчарски 2Содата се гаси в киселото мляко.
3
Тутманик по овчарски 3Брашното се смесва с яйцата, млякото със содата, олиото, натрошеното сирене и сол на вкус. Забърква се тесто.
4
Тутманик по овчарски 4Тава за печене се маже с олио.
5
Тутманик по овчарски 5Тестото се разточва леко, за да стане с размерите на съда, в който ще се пече, и се прехвърля в тавата.
6
Тутманик по овчарски 6Намазва се с разбито яйце и се пече 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2021
Вкусен с масло.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи при мен!
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи и при мен!
4.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Имах 4 рецепти за тутманик. Тази се оказа много сполучлива. Много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Супер рецепта, при мен преобладава черното брашно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Velizara Spasova се регистрира в сайта.
DENAKOVA коментира рецептата Вкусни мекици
Mariq Georgieva се регистрира в сайта.
ELLE коментира рецептата Лазаня
Temi се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Петър Маринов Маринов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта