Пепероната

Дата: 30.08.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 жълти чушки
2 домата
1/2 глава лук
4 скилидки чесън
2 жълти чушки
50 мл зехтин
3–4 листа босилек
1/2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пепероната
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът – наситно, а чушките на жулиен.

 


2
Пепероната 2
Върху доматите се прави кръст с нож и се потапят закратко във вряла вода. После се шокират в ледена. Обелват се и месестата част се нарязва на кубчета.

 


3
Пепероната 3
Чесънът и лукът се запържват в загрятия зехтин, на средна температура, докато се карамелизират. Добавят се чушките.

 


4
Пепероната 4
След като зеленчуците омекнат, се сипват доматите. Готви се 1–2 минути и се овкусява с ригана, сол и черен пипер. Сервира се с накъсан босилек.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2013
Вкусна, бърза и лека рецепта.Напомня на нашенската лютика и миш-маш
1.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2013
Страхотна бърза гарнитура. Когато се чудя какво да направя към пилешко например, си спомням за тази гарнирура. И с ориз е страхотна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта