Хлебчета с ким

Дата: 25.10.2016
Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Хлебчета с ким
 
Необходими продукти:
300 г брашно
125 мл прясно мляко
30 г прясна мая
1 яйце
1 жълтък
1 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. захар
1 ч. л. кимион
1 с. л. ким
1 щипка сол
за поръсване:
1 ч. л. едра сол (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява в купа и в средата се прави кладенче. Маята се натрошава в друга купа. Добавят се захарта и млякото (което трябва да е хладко), разбърква се и сместа се изсипва в кладенчето. Оставя се за 15 минути, за да шупне маята.
2
Прибавят се солта, кимионът и яйцето, и бързо се замесва гладко и меко тесто. Меси се върху набрашнен плот около 10 минути, след това се слага в купа, покрива се с кърпа или фолио за свежо съхранение и се оставя за 1 час да втаса.
3
Тестото се премесва още веднъж и се оформя като руло с дължина от около 30 см. От него се изрязват 8 еднакви по големина парчета, които се оформят като кръгли хлебчета.
Слагат се в тава, застлана с хартия за печене, върху всяко се прави кръстче и се оставят да втасат за 30 минути.
4
Жълтъкът се разбива със сметаната и хлебчетата се намазват с тази смес. Поръсват се със смления или счукан ким и със сол. Пекат се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор. Изваждат се и се оставят да се охладят върху решетка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта