Тутманик

Дата: 23.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
30 г краве масло
200 мл прясно мляко
1 яйце
1/2 кубче жива мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
за пълнежа:
400 г краве сирене
1 яйце
за намазване:
150 г краве масло
1/2 ч. л. сладък червен пипер
1 щипка самардала

Начин на приготвяне:
1
ТутманикБрашното и солта се смесват в купа.
2
Тутманик 2Маята се разтваря в топлото прясно мляко заедно със захарта и се оставя да шупне.
3
Тутманик 3Добавя се към брашното, чуква се яйцето и се налива разтопеното масло.
4
Тутманик 4Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
5
Тутманик 5Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцето.
6
Тутманик 6Тестото се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на квадрати.
7
Тутманик 7Във всеки се слага по малко от плънката и се затварят така, че да се оформят топки.
8
Тутманик 8Форма за кекс с дупка се маже с масло. Топките се потапят в разтопено масло и се подреждат във формата.
9
Тутманик 9Тестото се оставя да втаса още веднъж за около 40 минути. Накрая се поръсва със самардала и червен пипер. По желание се слага и още масло.
10
Тутманик 10Пече се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Тутманик 11Охлажда се леко и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2018
Толкова вкусен стана, не успях да го снимам трябваше остатците да щракна:) . Следващия път!
8.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2018
най добрите рецепти открих в бон апети и този тутманик бе най перфекната лесната и вкусната рецепта
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Много хубав тутманик. Мек, вкусен и ароматен . Браво 1
6.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2018
Разкошен стана. Благодаря за рецептата
5.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2018
Много вкусен тутманик! Страхотна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Вяра се регистрира в сайта.
Вълча Нощ коментира рецептата Свинско със зелен фасул
Вълча Нощ се регистрира в сайта.
виктория се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Хлебчета с чесново масло
Стойчо Киров коментира рецептата Боб с прясно зеле
Стойчо Киров се регистрира в сайта.
Asie Semerdji се регистрира в сайта.
Detelina Racheva се регистрира в сайта.
криси се регистрира в сайта.
Ина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта