Меню от салата и пържени яйца с чушки и лук

Дата: 28.09.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Меню от салата и пържени яйца с чушки и лук
 
Необходими продукти:
за салатата:
1 средно голям домат
1/2 краставица
1/2 средно голяма глава лук
1 шепа маслини
1 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
1 щипка сол
за яйцата:
1 зелена чушка
1/2 средно голяма глава лук
2 яйца
2 с. л. олио
1 щипка сол
1/2 ч. л. зеленчукова подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Доматът и краставицата за салатата се нарязват на големи парчета. Лукът се нарязва на средно големи парчета и се добавя към зеленчуците. Слагат се и маслините. Овкусява се с дресинг от зехтина, лимоновия сок и солта.

2
Чушката се почиства от семките. Нарязва се на средно големи ленти, които се запържват в силно сгорещен, намазан с олиото тиган, заедно с наситнения лук. Добавят се яйцата. Разбърква се и се подправя със солта и зеленчуковата подправка.


Съвет:
По желание към салатата и/или пържените яйца с чушки и лук може да се добави пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penka Jeleva се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Чили кон карне
Stefka Puhaleva се регистрира в сайта.
Milena Georgieva коментира рецептата Какаов "Детски спомен"
Рози коментира рецептата Млечна баница с юфка
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта