Пълнена целина

Дата: 30.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1 връзка копър
200 г грах
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена целинаЦелината се обелва и с помощта на корер в средата се пробива дупка с диаметъра на моркова.
2
Пълнена целина 2Морковът се почиства и се слага в образувалия се отвор.
3
Пълнена целина 3Целината се реже на дебели около 1 пръст шайби. Картофите се белят и също се нарязват на шайби.
4
Пълнена целина 4Лукът се обелва, нарязва се на кубчета и се запържва в сгорещения зехтин. След това се наливат 800 мл вода.
5
Пълнена целина 5Слагат се шайбите целина и картофи, овкусява се със сол и пипер, както и с половината от наситнения копър.
6
Пълнена целина 6Готви се на умерен огън под капак, докато зеленчуците омекнат, но не бива да се разкашкват, а да запазят формата си.
7
Пълнена целина 7Накрая се прибавя грахът, готви се 1–2 минути и ястието се дърпа от огъня.
8
Пълнена целина 8Зеленчуците се поднасят с малко от бульона и с останалия копър.
9
Пълнена целина 9Съвет:

По желание може да се полеят със зехтин „Екстра върджин“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта