Пълнена целина

Дата: 30.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1 връзка копър
200 г грах
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена целинаЦелината се обелва и с помощта на корер в средата се пробива дупка с диаметъра на моркова.
2
Пълнена целина 2Морковът се почиства и се слага в образувалия се отвор.
3
Пълнена целина 3Целината се реже на дебели около 1 пръст шайби. Картофите се белят и също се нарязват на шайби.
4
Пълнена целина 4Лукът се обелва, нарязва се на кубчета и се запържва в сгорещения зехтин. След това се наливат 800 мл вода.
5
Пълнена целина 5Слагат се шайбите целина и картофи, овкусява се със сол и пипер, както и с половината от наситнения копър.
6
Пълнена целина 6Готви се на умерен огън под капак, докато зеленчуците омекнат, но не бива да се разкашкват, а да запазят формата си.
7
Пълнена целина 7Накрая се прибавя грахът, готви се 1–2 минути и ястието се дърпа от огъня.
8
Пълнена целина 8Зеленчуците се поднасят с малко от бульона и с останалия копър.
9
Пълнена целина 9Съвет:

По желание може да се полеят със зехтин „Екстра върджин“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


327 ДУШИ ОНЛАЙН
Йоли се регистрира в сайта.
Pepa Mincheva се регистрира в сайта.
denitsak коментира рецептата Ризото със спанак и гъби
Борислав коментира рецептата Парижки ньоки
Таня Георгиева се регистрира в сайта.
Петя Минкова Матанова се регистрира в сайта.
Аделаида коментира рецептата Торта „Опера“
Аделаида коментира рецептата Торта от блини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта