Салата „Цезар“

Дата: 17.08.2011
Източник: Бон Апети
Салата „Цезар“
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
400 г бекон
20 г сирене „Пармезан“ за поръсване
за дресинга:
3 жълтъка
100 мл зехтин
2 филета аншоа
сокът от 1/2 лимон
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. дижонска горчица
20 г сирене „Пармезан“
за кротоните:
4 филийки хляб
сол на вкус
зехтин на вкус

Начин на приготвяне:
1
Салата „Цезар“
Салатата се накъсва наедро в купа. 


2
Салата „Цезар“ 2
Беконът се нарязва на ленти и се запича в сух тиган. 


3
Салата „Цезар“ 3
Хлябът се нарязва на кубчета, които се посоляват, поливат се със зехтин и се пекат на 160 градуса 5–6 минути.


4
Салата „Цезар“ 4
Жълтъците за дресинга се варят на водна баня, докато побелеят. След това  се разбиват със 70 мл зехтин, да се получи майонеза. 


5
Салата „Цезар“ 5
Останалите 30 мл зехтин се пасират с филетата аншоа, сока от лимон, чесъна и горчицата.


6
Салата „Цезар“ 6
Смесват се с майонезата, прибавя се настърганото сирене „Пармезан“ и дресингът се разбърква добре.


7
Салата „Цезар“ 7
Салатата с овкусява с дресинга, поръсва се с бекона, крутоните, люспи от сирене „Пармезан“ и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2015
Валентина, можеш да замениш жълтъците и зехтина с около 120 г готова майонеза или с количество по твоя преценка и вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
Здравейте, мога ли да заменя жълтъците и зехтинът с готова майонеза и какво да бъде нейното количество. Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта